Bedankt voor uw bericht

De e-mail met uw bericht is verzonden. Met een beetje geluk zit ie al in m'n inbox en is ie niet door m'n spamfilter tegen gehouden. Dat kan wel eens gebeuren als je bericht over Viagra ging... ;-)

Soms beantwoord ik e-mails dezelfde dag, maar pin me daar niet op vast: het kan ook morgen worden. Ik doe m'n best om snel met een passend antwoord te komen, maar regelmatig heb ik te maken met opdrachtgevers die op tijd hun projecten af willen hebben. Ja, zo zijn ze.

Ook zo'n zin in appeltaart?

Deeg

Meng de bloem met de suiker en het zout. Snijd de boter in blokjes en kneed samen met het ei, het water en de bloem tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten. Rol twee derde van het deeg, op een met bloem bestoven aanrecht, uit tot een ronde lap van 30 centimeter doorsnede. Hou de rest van het deeg apart. Vet de springvorm in en bekleed met het deeg. Bestrooi de bodem met paneermeel.

Vulling

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de appels, snijd in partjes en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in dunne plakjes en meng samen met de suiker, rozijnen, kaneelpoeder en custardpoeder. Leg de appel in laagjes over de bodem en druk stevig aan.

Rol de rest van het deeg uit tot een dikte van circa 2 millimeter. Snijd lange repen van circa 1,5 centimeter breed, leg ze kruislings over de taart in een rastervorm. Druk de randen goed aan en bestrijk de bovenkant met het ei-roommengsel. Bak de taart in circa 1 uur goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen.

Ingrediënten

Deeg

  • 300 g bloem
  • 100 g suiker
  • 0.5 tl zout
  • 200 g koude boter
  • 1  ei
  • 2 el ijskoud water

Vulling

  • 60 g paneermeel
  • 8  appels
  • 100 g suiker
  • 60 g rozijnen
  • 4 tl kaneelpoeder
  • 2 el custardpoeder

Extra nodig

  • plasticfolie
  • boter om in te vetten
  • springvorm van 22 cm
  • bloem om te bestuiven
  • 1  eidooier met een scheutje room
schaduw_charlotte