Communicatie- en marketingstrategie

Communicatie/marketing strategie

Veel bedrijven en instellingen vragen zich nooit af wie nou eigenlijk hun doelgroep is. Misschien vragen ze het zich wel af, maar lijken ze niet te beseffen wat hun klanten willen. Waar ze behoefte aan hebben. Een goed product of een heldere dienst verkoopt zichzelf niet. Zeker niet in een markt waarin dezelfde diensten of producten voor dezelfde prijs worden aangeboden.

Je kunt als organisatie wel van alles willen, maar zit je doelgroep daar (online) op te wachten?

Elke keuze is een emotionele keuze

Waarom kiest een prospect voor de concurrent, en niet voor jou? Waarin ben jij anders en wat is je toegevoegde waarde? Welke kernwoorden passen bij jouw bedrijf en hoe zijn die te vertalen naar een uitstraling die aansluit bij de klanten die je zoekt?

Lees verder: Marketingmeetlat


Om anno nu online succesvol te zijn is naast een marketing-strategie, ook een gedegen kennis nodig over internet, internetgebruik, mogelijke toepassingen en sociale media.

Alleen dan krijg je zinnig antwoord op vragen als: Hoe bereik je welke doelgroep en hoe gebruiken zij internet? Waarom bezoeken mensen een website met hun telefoon en wat heeft dat voor gevolgen voor hun communicatiebehoeften? Hoeveel tijd kost het mijn organisatie om succesvol Facebook en Twitter te gebruiken?

PixelXp helpt mee keuzes te maken en prioriteiten te stellen. Welke doelgroepen krijgen voorrang? Wat wil je bij hen bereiken? Welke online activiteiten zijn wenselijk? Wat gaan de online activiteiten ons kosten en opleveren? Wat doen we het eerst en wat later?

Het resultaat? Inzicht en de mogelijkheid om gericht te communiceren. Met een doelgroep die geïnteresseerd is in jouw boodschap. En op een manier die aanzet tot actie.

Vragen? Wensen? Offerte? Koffie?

Ja, ik begrijp dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt als ik een reactie wil op mijn bericht. Ik heb de Privacyverklaring gelezen. Lang leve de AVG ;-)

schaduw_charlotte