Webdesign Tilburg: van idee via PSD naar PHP

Webdesign Tilburg: concept en (interactie-)ontwerp

Een effectieve website werkt 24 uur per dag. Het is een medewerker die nooit slaapt. Een verkoper die je precies kunt laten vertellen wat jij wilt. Een supportmedewerker die geduldig blijft onder alle omstandigheden.

Webdesign Tilburg: concept en interactie-ontwerp

Is dit de website die ik zocht? Hoeveel informatie is hier te vinden? Hoe kom ik daar waar ik wil zijn? Wat is aanklikbaar? Waar ben ik?

Zomaar wat vragen waar je sitebezoekers mee bezig zijn, naast het 'consumeren' van de website. Vragen waar snel een duidelijk en eenduidig antwoord op moet worden gegeven, zodat de website z'n werk kan doen: informatie verstrekken, de juiste snaar aanslaan en aanzetten tot actie.

Lange tijd waren websites weinig meer dan folders op een beeldscherm. Anno nu weten we wel beter. Een goede website heeft een herkenbare structuur en gebruikers worden visueel (statisch of dynamisch) begeleid op hun pad door de website. Een website is dus informatieverschrekker en handleiding ineen. Het interactie-ontwerp is dus een belangrijk onderdeel van webdesign en gaat verder waar het grafisch ontwerp stopt.

De interactie tussen gebruiken en website is immers onderdeel van de boodschap en uitstraling, en moet er naadloos op aansluiten. Dat vereist een andere manier van denken en ontwerpen en kennis van techniek en mogelijkheden.

Webdesign Tilburg: van PSD naar PHP

PixelXp leest, schrijft en spreekt vloeiend html, css, javascript. En weet zich ook prima uit te drukken in php.

Voor de techneuten onder u: de nadruk ligt op front-end development, en voor de back-end wordt gebruik gemaakt van MODX, een open source Content Management Systeem.

MODX logoDit CMS is erg flexibel, zoekmachine- en vooral ook gebruikersvriendelijk. Al jaren op een rij wint het systeem prijzen op het gebied van "Best Open Source CMS".

Vanuit dit systeem kunnen koppelingen worden gemaakt worden met bijvoorbeeld Twitter, Facebook, Google diensten en Mailchimp. Mogelijkheden te over.

webdesign Tilburg - website realisatie: via html naar php met MODX CMS

Websites van A tot Web

 
Webdesign: het vormgeven van websites.

De term webdesign wordt vaak in bredere zin gebruikt, waarbij ook het technisch realiseren (bouwen) van websites als onderdeel wordt gezien. Omdat deze twee onderdelen vaak niet door dezelfde persoon worden uitgevoerd, wordt vaak ook een verdeling gemaakt tussen webdesign, dat zich voornamelijk richt op de voorkant (html, front-end) van websites, en webdevelopment (webontwikkeling) wat zich op de achterkant, of technische realisatie ervan richt (php programmering, backend).
 

 
PixelXp: eenmanszaak van Koen Bakx uit Tilburg.

Hij is je enige aanspreekpunt. Hij is je accountmanager, je ontwerper, je programmeur, je zoekmachine- en je marketingspecialist. Hij is een team van specialisten dat perfect samenwerkt. Alles komt uit één hoofd en wordt gemaakt door zijn twee handen. Kortere lijnen bestaan niet. Nooit miscommunicatie tussen webdesigner en programmeur of kostbare tijd verloren aan intern overleg. Praat je met pixelXp, dan ben je in gesprek met een veelzijdige expert die al meer dan 20 jaar websites realiseert.

Portfolio Webdesign

Webdesign Tilburg

 
Deze website maakt gebruik van de TilburgsAns: Een letter voor een stad zonder schreven. Het lettertype TilburgsAns is een kunstproject waarin een digitaal portret gemaakt is van de stad Tilburg.

Hoe kunnen lettervormen en beeldtaal mensen in en buiten de stad verbinden? Typograaf Sander Neijnens liet zich inspireren door het karakter van de stad, wat resulteerde in een rauw, humorvol, experimenteel, swingend, eigenzinnig, verrassend en praktisch lettertype. Dit lettertype is beschikbaar in vier gewichten: Light, Regular, Bold en Black. Illustrator Ivo van Leeuwen maakte pictogrammen van specifieke Tilburgse locaties, evenementen, personen en begrippen. Deze pictogrammen zijn ondergebracht in een apart font: TilburgsAnsPict. TilburgsAns kan gratis gedownload en gebruikt worden!

En heel toevallig heeft PixelXp de website voor TilburgsAns ook gemaakt.

 
Ooit was het Wolstad Tilburg. Toen werd het Onderwijsstad Tilburg. Daarna heette het ineens Tilburg, de moderne industriestad. Tegenwoordig is het T. Een enkele letter T, met daaronder Tilburg, je bent er.

Stadspromotie, het blijft moeilijk. Wie is je doelgroep en wat wullen ze met het product Tilburg?

Of zoals burgemeester Peter Noordanus het zei tijdens zijn toespraak tijdens Koningsdag 2017: 'Tilburg is niet het mooiste meisje uit de klas, maar wel de meest interssante'. Tilburg is inderdaad geen toeristische trekpleister. Tilburg staat in de Lonely Planet, vanwege de Beekse Bergen en de Efteling. En toch heeft Tilburg nog zoveel meer te bieden, vooral voor haar bewoners. Van De Pont tot het Textielmuseum. Van poppodium 013 tot Theaters Tilburg. Van Festival Mundial tot de Tilburgse kermis (met Roze Maandag). Van Tilburg University tot de Rockacademie.

schaduw_charlotte