Wat betekent de AVG voor jouw bedrijf?

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. Ook wel bekend onder de naam General Data Protection Regulation (GDPR). Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de gehele Europese Unie (EU). Daarmee wordt er van jou (als bedrijf, stichting of vereniging) verwacht dat je helder bent over welke persoonsgegevens je bewaard en dat je deze data passend beveiligd.

En nu we het over "passende beveiliging" hebben: met het oog op de AVG heb ik de beveiliging op de servers van pixelXp aangepast. Diverse internet-vebindingen die voorheen nog onbeveiligd konden plaatsvinden (bijvoorbeeld mail en ftp) worden nu via een beveiligde verbinding verwerkt.

Ook zijn de privacyverklaring en Algemene voorwaarden aangepast om te voldoen aan de AVG. Zo is o.a. een verwerkersovereenkomst opgenomen.

Wil je meer inzichtelijke informatie over de AVG en wat dat voor jouw bedrijf betekent, dan kun je terecht op de website Veiliginternetten.nl. Daar staat bijvoorbeeld ook een privacyverklaring-generator.
En verder: hulpbijprivacy.nl en autoriteitpersoonsgegevens.nl/avg.

Mail-programma geeft foutmelding?

Vanwege de aanpassing in de beveiliging, waarbij e-mail voortaan (bij voorkeur) via een beveiligde verbinding wordt verstuurd, kan het gebeuren die je mail-programma een foutmelding geeft. Afhankelijk van het programma wat je gebruikt verschijnt een melding met de strekking: de indentiteit van de server kan niet worden gecontroleerd.

Om je mail-programma weer correct te laten communiceren met de mailserver moet het voldoende zijn om je mail-account opnieuw in te stellen: via je mail-programma of systeem-instellingen open je de mailaccount-instelling en zonder iets te wijzigen kun je weer op OK (of: Gereed) klikken. Op dat moment wordt er een nieuw veiligheidscertificaat ingesteld door je mailprogramma.

Heeft jouw website nog geen SSL-certificaat?

Als dat nog niet is gebeurd, dan raad ik sterk aan om op je website/domein een SSL-certificaat te installeren. Hiermee kan je website getoond worden via een beveiligde (https) verbinding. Als je een contact-formulier op je website hebt, dan raad ik dat (met het oog op de AVG) bijzonder aan. Je website verwerkt dan immers persoonsgegevens, en daarbij moeten technische maatregelen getroffen worden om deze gegevens te beschermen. Een website laten werken via een https-verbinding is het minste wat je kunt doen.

Lees hier verder over het nut en noodzaak van een SSL-certificaat.


Interesse of vragen? Neem even contact op!

Heb je interesse in een website met een SSL-certificaat? Of heb je andere vragen? Schroom niet om me te mailen.

Ja, ik begrijp dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt als ik een reactie wil op mijn bericht. Ik heb de Privacyverklaring gelezen. Lang leve de AVG ;-)

schaduw_charlotte